Huidige gebouw

Zoals je op de foto’s kunt zien, ziet het huidige gebouw er niet fraai uit. Het ontwerp is gedateerd en voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen. Derhalve hebben wij ervoor gekozen om het pand grondig aan te pakken waarbij een volledige transformatie het resultaat zal zijn. Wij streven ernaar Villa de Verademing de trots van het Regentessekwartier te laten worden.

Nieuw gebouw

Zoals je op de tekeningen van de nieuwe situatie kunt zien, verandert er behoorlijk veel aan het gebouw. Alle appartementen en de stadswoning krijgen een uitrustingsniveau op nieuwbouwkwaliteit.
Er komt een extra woonlaag op met 6 appartementen en hierbij wordt het bestaande schuine dakje aan de voorkant van het pand rechtgetrokken.
De huidige gevel wordt aan de buitenkant geïsoleerd met een waterdicht glasfiberweefsel met een geschilderde toplaag die hier en daar voorzien is van strips in een metselwerkpatroon. Alle raamkozijnen worden vernieuwd en er worden ook extra raamkozijnen geplaatst zodat er nog meer daglicht het pand in kan komen.
Op het dak komt een mos-sedum beplanting die het regenwater langer vasthoudt en tevens zorgt dat het dak minder snel warm wordt, hierdoor neemt het rendement van de zonnepanelen toe.
Bovenop de liftschacht komt een kleine nagenoeg geluidloze windturbine.

Appartementen

Duurzame compacte energieneutrale appartementen

In Villa De Verademing zijn 18 appartementen en een stadswoning opgenomen. Per bouwlaag zijn er 6 appartementen met drie aan elke kant van het dubbele uitgevoerde, centraal gelegen, trappenhuis.
De appartementen variëren in oppervlakte tussen ca. 57m2 (studio) tot 80m2 (3 kamers). De stadswoning is met ca 124m2 het grootste object en is als enige direct vanuit de Gaslaan bereikbaar. Je zou kunnen zeggen dat deze los van de 18 appartementen staat, ware het niet dat het dakterras en een slaapkamer van een appartement op de bovenste verdieping van de stadswoning is gesitueerd. Daarom spreken we dus van een stadswoning en niet van een eengezinswoning.
In de achtertuin van het object bevindt zich een gemeenschappelijke afgesloten fietsenstalling welke ruimte biedt aan minimaal 2 fietsen per appartement. Tot slot beschikt elk appartement natuurlijk over een eigen inpandige berging variërend van 2,7m2 tot 4,4m2.

Tekeningen van de appartementen