Gasloos en energieneutraal

Uitgangspunten voor Villa de Verademing zijn:

  • Geen gas
  • Energieneutraal
  • Geen energierekening

Door zeer goede isolatie, een energiezuinig ventilatiesysteem en nieuwe verwarmingstechnieken (warmtepomp) heeft Villa de Verademing weinig energie nodig. Op Villa de Verademing liggen voldoende zonnepanelen in combinatie met een kleine windturbine om voldoende energie op te wekken voor verwarming (in de winter), koeling (in de zomer), het hele jaar warm water en voldoende energie voor 19 energiebewuste huishoudens.

De verdeling

Energiecoöperatie Villa de Verademing is opgericht om op een innovatieve manier de door het gebouw opgewerkte energie zo slim mogelijk over alle appartementen te verdelen. Hiervoor heeft de coöperatie een ontheffing op Elektriciteitswet aangevraagd. Deze ontheffing is op 15 november 2016 door de minister van Binnenlandse Zaken verstrekt ten behoeve van het project “Villa de Verademing”. > Op basis van deze ontheffing kan de elektriciteit achter één netwerkaansluiting worden verdeeld. Leveringen van elektriciteit aan de appartementen binnen “Villa de Verademing” worden dan niet belast met de energieheffing (12 cent per kilowatt) en ook zijn er geen transportkosten van Stedin (7 cent). Wel kan “Villa de Verademing” als collectief terug geleverde en afgenomen energie van het net met elkaar verrekenen (beter bekend als salderen).

Meten en verrekenen

De opgewekte energie, de collectief gebruikte energie (verlichting in de hal en de lift) en het gebruik per woning wordt gemeten. Dit wordt verrekend met uw aandeel in de opgewekte energie. U kunt online uw gebruik in de gaten houden. Op deze wijze bent u bij bewust energiegebruik gegarandeerd van €0,- energiekosten.”

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van alle ontwikkelingen rondom Villa de Verademing.